Eveniment autostrada-3

Published on noiembrie 13th, 2013 | by Florin Popescu

3

E oficial, turcii de la Eko Insaat Ve Tic AS fac centura Bacăului. Reacții de la Stavarache și Benea

Publicat pe 13 noiembrie, 2013 | 3 comentarii.

autostrada-3CNADNR a făcut notificările oficiale, licitația pentru execuția șoselei ocolitoare a Bacăului a fost câștigată de firma turcească Eko Insaat Ve Tic AS. După cum știți, aghiuta.com a dat primul știrea, când încă nu era oficializat câștigătorul, urmat de Ziarul de Bacău.

La vremea aia, s-au găsit tot felul de mameluci cu rol de postaci, care să mă contrazică. Plus Deșteptarea, care a ratat știrea, dar a scris că „încă nu se știe”. Iaca, se știa, se știe și acuma, oficial, am avut dreptate. Mai multe, în Ziarul de Bacău.

Update. Primăria Bacău a emis un comunicat de presă:

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a desemnat compania turcă Eko Insaat Ve Tic AS câștigătoare  a procedurii de licitație pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Bacău.

 

“Anunțarea oficială a câștigătorului licitației pentru șoseaua de centură a Bacăului este o veste pe care așteptăm de foarte multă vreme și, în sfârșit, avem certitudinea că șoseaua de centură va fi construită. Consider că demersurile pe care le-am făcut pentru comunitatea noastră, atât la Bruxelles, cât și la București, nu au fost zadarnice. Dincolo de confortul pe care-l vom resimți în mod direct, această investiție de peste 100 de milioane de euro se va regăsi și în economia locală, în primul rând prin crearea de noi locuri de muncă“, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

 

“Este o investiţie care a prins viaţă în timpul Guvernului USL, condus de premierul Victor Ponta. De acest proiect s-au preocupat îndeaproape 4 persoane: premierul Victor Ponta, ministrul Dan Şova , primarul Romeo Stavarache şi Dragoş Benea. Sper că în următoarele 10 zile să nu avem contestaţii. Un lucru însă este sigur: este un proiect ireversibil, lucrările vor începe , în cel mai rău caz, în primăvara anului viitor iar la demararea lor, vor fi prezenţi şi premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova. Noi, autorităţile locale, vom fi alături de acest proiect în continuare, în toate etapele pe care urmează să le parcurgă. Este cea mai bună veste din activitatea mea de preşedinte de Consiliu Judeţean. În sfârşit, începem să ne ţinem de cuvânt cu promisiunile făcute în localele din iunie 2012″, a declarat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 

Șoseaua de centură va avea o lungime de 30,2 kilometri, va cuprinde un pod și 14 podețe, iar de-a lungul ei vor fi amenajate două spații de parcare de lungă durată. Valoarea lucrărilor este de 393.881.398 lei, exclusiv TVA (488.412.933,52 lei, TVA inclus). Sursele de finanțare sunt Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat. Șoseaua de centură va face parte din autostrada spre Suceava, coridorul Paneuropean IX ce va lega sudul de nordul Europei.

Tags: , , , , , ,
3 Responses to E oficial, turcii de la Eko Insaat Ve Tic AS fac centura Bacăului. Reacții de la Stavarache și Benea

 1. aghiuta jr says:

  Desteptarea mereu dezinformeaza ori da stiri expirate. Asa a facut mereu: „Ce se naste din pisica (Steagu rosu) castraveti mananca !”

  RăspundeRăspunde
 2. iesean says:

  f bine..e lung rau DE85 prin Bacau..

  RăspundeRăspunde
 3. George says:

  Iar face cineva bani multi cu pamint

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Back to Top ↑